Rólunk

Év Vállalkozója 2023
Év Vállalkozója 2023

Honnan jöttünk:

Édesapámmal – Kalácsi István építész technikussal – 2005-ben alapítottuk az Alappont 2005 Kft-t. Korábban gyöngyösi mérnök vállalkozás ügyvezetői voltunk, majd 2012 őszétől az Alappont 2005 Kft-ben mint családi vállalkozásban folytattuk tevékenységüket az építőipari tervezés és kivitelezés területén. Édesapám 2020-ban bekövetkezett halálát követően a cég a kivitelezési tevékenységet nem vitte tovább. Azóta a tulajdonosi és cégvezetési feladatokat egyszemélyben látom el.

Kikkel dolgozunk:

A tervezési feladatainkat jellemzően generál tervezésként végezzük. Az elmúlt évek során kialakult egy megbízható és szakmailag is magas színvonalú, állandó szakági tervezői gárda. Elmondhatjuk, hogy minden szakágat lefedő teljeskörű szolgáltatást tudunk nyújtani, szükség esetén akár 20-25 fő szakági kollégával karöltve. Az elmúlt időszakban alkalmazottként több építész kolléga is segítette munkánkat. Mindig is törekedtünk a csapatszellem kialakítására. Cégvezetőként meggyőződésem, hogy a tervező kollégák között nem a konkurenciát, hanem a partnereket kell keresnünk.

Küldetésünk:

Az Alappont 2005 Kft. célja, hogy elérjük ügyfeleink elégedettségét, mivel csak a megbízható és pontos munka szolgáltathat hosszú távú bizalmat. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a megrendelőink meghálálják ezt az igyekezetet. Ennek köszönhetően több visszatérő ügyfelünk is van. Örömmel tapasztaljuk, hogy megrendelőink és tervező kollégáink is több esetben bizalommal ajánlanak minket. A több évtizedes szakmai gyakorlatunkhoz hűen igyekszünk a tőlünk megszokott minőségben és precizitással dolgozni az építőipari tervezés területén. Kiemelt célunk, hogy a tervezési és szakértői munkáink során környezettudatos és gazdaságos megoldásokat mutassunk ügyfeleink részére.

Elismerések:

Tervező kollégáinkkal való megbízható és gyümölcsöző együttműködés alapján több megtisztelő elismerést is kaptunk.

A 2013-ban meghirdetett “Csarnok Nagydíj – Minőségi csarnoképítésért” pályázaton a BBraun Medical Kft. gyöngyösi üzemének I. ütemű bővítését tervező kollektíva (Gráf Ottó, Perényi László, Kalácsi René) az építészeti megformálásért és precíz megvalósítást szolgáltató tervért az észak-magyarországi régió szakmai díját kapta meg.

2018 évben a Heves Megyei Építész Kamara által alapított, „Kulturált környezetért” díjat adományozták Kalácsi Renének.

2023-ban pedig a VOSZ Heves Vármegyei „Év vállalkozója” díjat ítélte meg számunkra a grémium.

A fenti szakmai díjak ugyan személyre szólnak, de mindig az egész tervező kollektívát is elismerik általa.

Ezúton is köszönöm Édesapámnak a 25 éves közös munkánk során nyújtott támogatását és tanítását. Köszönöm a közvetlen kollégáimnak azt a szintű együttműködését, ami mindig jobb és minőségibb munkára sarkall. És köszönöm a tervező partnereinknek a mindig lelkes és tisztességes munkáját.

Ahogy mondani szokták: „Ez nélkületek nem jött volna létre!”

Tisztelettel:

Kalácsi René
okl. szerkezetépítő mérnök
ügyvezető